Bert Boschman

Hobbykok, houthakker, huisman en koffieliefhebber. Geen expert, op welk gebied dan ook, maar experimenteert wel graag.

Een full-time amateur die vooral leert door zoveel mogelijk zelf te doen (DIY or Die!). Het is een uitdaging om met minimale middelen het maximale te bereiken. Dat betekent dat er in huize Boschman bijvoorbeeld geen geil glimmend espressoapparaat en geen ronkende semi-professionele koffiemolen op het aanrecht staan. (Tot nu toe heb ik die materialistische verleiding in ieder geval weten te weerstaan. Met enige moeite, want af en toe moet ik bij de les worden gehouden door deze of gene declutter-goeroe. Of door mevrouw Boschman: “Ga eerst maar eens sparen!”). En dan tóch superlekkere espresso, ristretto en cappuccino zetten, hè. Dat doe ik met een eenvoudig koffiepotje. Heb ik een boekje over geschreven.

Over mijn gepiel met apparaten in en om het huis schrijf ik op dit blog. En over wat ik verder nog interessant vind. Ik heb geen enkele connectie met fabrikanten of verkopers van koffie of koffieapparatuur en schrijf alles op eigen titel.

Het moge duidelijk zijn dat ik een fan ben van de mokkapot. Probeer er ook eens koffie mee te zetten. Kan mogelijk helpen een einde te maken aan het gedachteloos slobberen van bruin slootwater.

(29 maart 2018)

BewarenBewaren

BewarenBewaren