Tiamo | Kyocera | Hario koffiemolen

Vandaag de Tiamo handkoffiemolen ontvangen, mét een zakje vers gebrande bonen. Zover ik kan zien, is deze molen identiek aan de Kyocera CM-50 en de handmolen van Hario Skerton. De Tiamo is zo’n 10 euro goedkoper dan de Kyocera en bij het koffielab krijg je er ook nog een zak vers gebrande koffiebonen bij. Leek me een goede deal.

Wat meteen opvalt, is dat het malen wel erg lang duurt. Ik ben een oude PeDe molen gewend die een stuk grover én sneller maalt. Maar ik heb de Tiamo molen gekocht omdat ik een fijnere maalgraad wilde hebben. Hij maalt inderdaad een stuk ‘fijner’ (dus in de betekenis ‘niet grof’, hè). Ik heb geen ervaring met elektrische molens, dus kan het daarmee niet vergelijken. Maar ik heb met een Bialetti Brikka een prima espresso gezet.

Een filmpje waarin de Hario molen wordt getoond:

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *