LoFi cappuccino

Ik was al een tijdje op zoek naar een goedkope manier om thuis een redelijke cappuccino te kunnen maken. Dit Italiaanse espressopotje gebruikte ik al een tijdje voor vakanties. Haalt het niet bij een espressomachine, maar hey, zo’n ding is dan ook +100 keer duurder. Goede koffiebonen scheelt ook een hoop, heb ik gemerkt.

Dan het opschuimen van de (volle) melk. Kloppen met een garde geeft geen schuim (maar opgeklopte melk). Staafmixer werkt ook niet. Maar de melkopschuimer van Ikea doet het perfect. Voor nog geen €0,80 heb je zo’n dingetje (terwijl je bij de Blokker en kookwinkel een veelvoud daarvan kwijt bent!).

Melk verwarm ik (heel even) in een steelpan. Daarna overgieten in een melkkannetje (ook goedkoop bij de Ikea) en dan de melkopschuimer erin. Minuutje laten draaien. Daarna de melk in het kannetje laten rondwalsen en de kan een paar keer op het aanrecht tikken om de grote luchtbellen te elimineren.

Lovely!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *